Cala Ratjada

DESCOBREIX EL MUNICIPI

Llisqui cap abaix

Tradició i cultura

Sa Torre Cega

La història familiar del matrimoni March Servera

La finca va ser adquirida el 1915 i un any després es va encarregar el projecte a Guillem Reynés Font (1877-1918). Reynés va ser un dels més notables arquitectes de principis del segle XX i la seva relació professional amb Juan March va ser fructífera, ja que aquest va confiar en ell per a diversos projectes. Adscrit primer al Modernisme, l'obra de Reynés va anar derivant cap al Regionalisme, estil que va inspirar l'obra de Sa Torre Cega, considerada un referent de l'estil a Mallorca.
La casa és de planta quadrada i consta de tres pisos i una torre lateral. L'interior es distribueix al voltant d' un pati central i, a l' exterior, una àmplia terrassa amb jardí envolta l'edifici.

Del projecte realitzat per Reynés, destaca la distinció i la solidesa de les façanes i, sobretot, la imponent escalinata d'accés a la casa per salvar el desnivell del terreny, modificada més tard. La casa actual és fruit de diverses reformes. Una de l’any 1930, de l'arquitecte Guillem Forteza Piña, i una altra feta durant les dècades de 1960 i 1970, quan Bartolomé March Servera va passar a ser el propietari. Llavors es van fer importants reformes per modernitzar l'interior (la nova decoració va ser obra de la Maison Jansen de Paris), cobrint el pati i recorrent a creatives solucions decoratives d'estil contemporani i gust mediterrani. Avec l’aide du célèbre paysagiste anglais Russel Page, d’importantes rénovations ont été apportées au jardin. És en aquesta etapa que neixen els famosos jardins de Sa Torre Cega.

Vine a visitar-nos!

Ocultar