Palma de Mallorca

Visita la ciutat

Llisqui cap abaix

Antiga residència familiar

El Palau March

Projecte de l'Arquitecte Luis Gutiérrez Soto

Sens dubte, el promotor, el financer Juan March Ordinas (1880-1962), va adquirir el solar per estar en un enclavament privilegiat del centre històric, envoltat de monuments emblemàtics com la Catedral, el Palau de l'Almudaina i edificis tan representatius com l'antic casino, que avui dia és la seu del Parlament de les Illes Balears.
El projecte és de l'arquitecte madrileny Luis Gutiérrez Soto (1900- 1977), un professional de gran prestigi per a qui la residència dels March va ser una de les seves obres més importants, no només pel client sinó també per la seva complexitat i envergadura.

A l'edifici domina el llenguatge historicista, amb moltes influències dels palaus barrocs mallorquins i italians. També hi destaquen la qualitat dels materials emprats i la riquesa i varietat de les decoracions, en les quals l'arquitecte Gabriel Alomar Esteve, que va actuar com a director de les obres, va tenir un paper notable. D'aquest magnífic conjunt, tant pel seu exterior com per l'interior, sorprèn especialment el pati d'honor. A aquest singular espai de recepció, de marcades traces mediterrànies, miren els elements més bonics del palau: la façana principal, amb ornamentació molt refinada, l'elegant galeria oberta en ella i la terrassa-jardí, un excepcional mirador sobre el cor de la ciutat.

T'estem esperant!

Ocultar