Devoció per la cultura i l'art
Biblioteca especialitzada en temàtica balear. Oberta al públic des de 1970. Els seus fons bibliogràfics i documentals van des del segle XIV fins als nostres dies, amb més de dos mil manuscrits (còdexs i sèries de documents autògrafs) i seixanta mil volums de llibres, publicacions periòdiques, opuscles i altres impresos.
Al Palau March es contempla una part de l'excel·lent col·lecció d'escultura moderna i contemporània de la Fundació. D’una banda, el conjunt reunit reflecteix el definit gust personal del col·leccionista i, de l'altra, la majoria de tendències que han deixat empremta en la història de l'escultura del segle XX.
Catalogat com la joia de la col·lecció, aquest magnífic conjunt va començar amb l'afany de reunir figures napolitanes del segle XVIII. Des dels anys 70 del segle XX, i animat per la seva mare, Leonor Servera, dona de gran personalitat i gust refinat, Bartolomé March va anar adquirint prop de 2.000 peces, algunes signades per pessebristes de renom.
Josep M. Sert (1874-1945) va ser un dels més prestigiosos muralistes del segle XX i una gran part de la seva obra artística va ser promoguda per l'elit financera d'Europa i Amèrica. Un dels seus últims treballs va ser per a la casa-palau de Juan March a Palma, on va decorar dues escenografies espectaculars: la cúpula de l'escala principal i la sala de música.
Una altra de les nombroses col·leccions que va recopilar Bartolomé March va ser la de cartografia mallorquina. A Mallorca, entre els segles XIV i XV, es va realitzar una important producció de cartes nàutiques, signades per autors locals. La gran majoria d'aquestes cartes va sortir de l'illa i les més famoses van acabar en biblioteques públiques o en mans de particulars.
Vine a visitar-nos!
Amagar
Serveis
Descobreix tots els destacats
Jardí
Biblioteca
Concerts
Pàrquing
Visites guiades
Terrassa
Mostrar tots els serveis
Newsletter
Fundació Bartolomé March Servera